Villa Romana

Villa Romana

51°23’57.1″N 5°16’27.9″E

Villa Romana is de naam van een archeologisch project dat gaat over resten van een Romeinse nederzetting die in de buurt van de gemeente Hoogeloon gevonden zijn in landbouwgrond.

De gevonden resten zijn van grote archeologische waarde. Een particuliere werkgroep heeft daarom het plan opgevat om te onderzoeken of het opnieuw opbouwen van de Romeinse villa rendabel te maken is. De Provincie Noord-Brabant is bij het project aangesloten. Met de inzet van studenten wil GRUTS het verhaal en de beleving van de oude Romeinse tijd tot leven wekken om te laten zien wat er mogelijk is op de vind

Waar werken de studenten aan?

Om partijen te vinden die in het opbouwen van de villa willen investeren, is een visualisatie van de villa noodzakelijk. Een visualisatie kan namelijk de potentie van een dergelijke villa laten zien. Doelgroep van een visualisatie zijn dan ook potentiele investeerders. De bestemming van de op te bouwen Romeinse villa ligt nog geheel open. Studenten gaan aan de slag met de visualisatie en de haalbaarheid van de nog op te bouwen villa.

Ook bijdragen?

Villa Romana is een nieuw GRUTS project. Wil je iets bijdragen met jouw creatieve ideeën? Meld je dan bij ons!

Visualisatie mogelijkheden

Conceptontwikkeling rondom erfgoedverhalen

Haalbaarheidsonderzoek

Flora en fauna onderzoek

Marketing en communicatie

Brabantlaan 1, 5216 TV 's-Hertogenbosch
©2018