Klooster van het Kostbare Bloed

Missieklooster Heilig Bloed

51°31’39.1″N 5°39’54.5″E

Het missieklooster van het Heilig Bloed in Aarle-Rixtel is een internationaal thuis voor ongeveer 50 Missiezusters.

De Missiezusters van het Kostbaar Bloed wonen in Missieklooster Heilig Bloed. Dat klinkt wat verwarrend, maar ‘Heilig Bloed’ is de naam van het gebouw. De zusters zijn onderdeel van een internationale groep van 800 zusters, waarvan het oudste klooster in Zuid-Afrika staat. 
Het missiegebied van deze zusters kent geen grenzen. Geen landsgrenzen, maar ook niet de grenzen van ziekte en ouderdom. De zusters van het Kostbaar Bloed zetten hun missie altijd voort.
Soms worden de zusters uitgezonden naar het buitenland. Elke zuster probeert dan datgene te doen wat nodig is, daar waar het nodig is. Of dat nou in de keuken is, in de huishouding, als lerares op school, als pastoraal werkster in een parochie of als blogger… Alles is mogelijk. 

Waar gaan de studenten aan werken?

Twee Communicatie en Multimedia Design studenten gaan voor het eerst vanuit GRUTS aan de slag voor dit klooster. Zij gaan een overkoepelend concept ontwikkelen waarin de spannende verhalen van de Missiezusters van het Kostbare Bloed een prominente plaats krijgen. De experience van de bezoekers wordt hierdoor verbeterd zodat een bezoek aan het klooster een grotere indruk achterlaat. De verhalen van de zusters staan centraal. 
Meer te weten komen? Bekijk dan hier de blog van de studenten waar het proces op staat.

Ook bijdragen?

Het Missieklooster Kostbaar Bloed is een nieuw project voor GRUTS. We zoeken verschillende studenten om nieuwe concepten te ontwikkelen. Wil je iets bijdragen met jouw creatieve ideeën? Meld je dan bij ons!

Ontwikkeling digitale middelen zoals websites, apps

Conceptontwikkeling rondom erfgoedverhalen

Doelgroeponderzoek

Marketing- en communicatieplannen erfgoedlocaties

Brabantlaan 1, 5216 TV 's-Hertogenbosch
©2018