Dongecentrale, dienstwoningen

51°41'42.5"N 4°50’47.4”E

De Dongecentrale in Geertruidenberg is een oude energiecentrale die door de Provincie Noord-Brabant en BOEi een nieuwe bestemming krijgt.

Samen willen zij de oude energiecentrale behouden door er een nieuwe bestemming voor te vinden die aansluit bij de oorspronkelijke functie van het gebouw.

De Dongecentrale uit 1919 bestaat uit de voormalige centrale, het filtergebouw, een kantoorcomplex en zeven dienstwoningen. GRUTS studenten buigen zich over een nieuwe bestemming voor de rij van dienstwoningen. 

  Waar werken de studenten aan?

  De studenten werken in teams samen om zo het herbestemmingstraject van A tot Z uit te werken. Hierdoor leveren verschillende studenten van diverse opleidingen een bijdrage aan de herbestemming.

  De studenten werken op dit moment concreet aan het herstemmen van een rij dienstwoningen. Zij stellen een haalbaar transformatieplan op, bestaande uit ideeën voor de korte- en de langetermijn.

  Wil je meer te weten komen over de Dongecentrale? Ga dan snel naar de website!

  Ook bijdragen?

  We zoeken verschillende studenten om de herbestemming die ingezet is, verder te brengen. Wil je iets bijdragen met jouw creatieve ideeën? Meld je dan bij ons!

  • Herontwikkeling van toekomstige projecten
  • Haalbaarheidsonderzoek
  • Marketing en communicatie
  • Risico-analyse
  Brabantlaan 1, 5216 TV 's-Hertogenbosch
  ©2018