Missieklooster Heilig Bloed te Aarle-Rixtel

Complexen van cultuurhistorisch belang; Missieklooster Heilig Bloed te Aarle-Rixtel, voorkant met kapel, tevens toegangsweg.Het Missieklooster Heilig Bloed in Aarle-Rixtel is een internationaal thuis voor ongeveer 50 Missiezusters van het Kostbaar Bloed. Dat klinkt wat verwarrend, maar ‘Heilig Bloed’ is de naam van het gebouw.

Missieklooster Heilig Bloed te Aarle-Rixtel

logo Sisterness

De zusters zijn onderdeel van een internationale groep van 800 zusters, waarvan het oudste klooster in Zuid-Afrika staat. Soms worden de zusters uitgezonden naar het buitenland. Elke zuster probeert dan datgene te doen wat nodig is, daar waar het nodig is. Of dat nou in de keuken is, in de huishouding, als lerares op school, als pastoraal werkster in een parochie of als blogger… Alles is mogelijk.

Poster Jezus

Waar hebben de studenten aan gewerkt?

Het Missieklooster heeft GRUTS benaderd met de vraag hoe zij meer bezoekers kunnen aantrekken en hoe ze de bezoekers die komen beter het kloosterleven kunnen laten beleven. GRUTS-studenten hebben zich gebogen over een aansprekend concept om enerzijds meer bezoekers te trekken naar het klooster, en anderzijds om de kloosterverhalen beter over te kunnen brengen.

Poster Jezus

En die verhalen zijn er meer dan genoeg! Ook is een concept bedacht om het museum van het klooster aantrekkelijker te maken.

non met meisjes

Jennifer en Julot presenteren