Botenloods impressiekaart Botenloods

Fort Sabina is een onderdeel van de Zuiderwaterlinie die Nederland in vroegere tijden moest beschermen tegen vijanden. Het fort is nu opengesteld voor publiek. De botenloods ligt op de toegangsweg naar het fort en herbergt een bijzonder verhaal over torpedo’s die hier opgeslagen lagen in vroegere tijden.

cover Fort Sabina Niek Dolbouwtekening plantenkas

Waar werken de studenten aan?

De botenloods is zodanig vervallen dat het pand rijp is voor de sloop. Het voorkomen van de sloop is de uitdaging voor de GRUTS-studenten. Er zijn sinds 2016 al drie groepen GRUTS-studenten aan de slag gegaan met de botenloods, bestaande uit: biologen, studenten Cultureel Erfgoed, juristen, architecten, vastgoedstudenten en planologen.

De studenten werken in teams samen om zo het herbestemmingstraject van A tot Z uit te werken. In alle vrijheid mogen zij dit gebouw herontwikkelen. De studenten kunnen rekenen op professionele begeleiding van betrokkenen, de overheid, onderwijsinstanties en ondernemers.

studenten Fort Sabina

Ook bijdragen?

We zoeken verschillende studenten om de herbestemming die ingezet is, verder te brengen. Wil je iets bijdragen met jouw creatieve ideeën?

Meld je dan bij ons!

  • Herontwikkeling van de botenloods
  • Verbouwing botenloods
  • Risicoanalyse
  • Marketing en communicatie

verschillende soorten tuinen