VLOGS

De studenten zelf aan het woord:

_______________________

De zesdelige vlogserie Trádere:

Britt & Lynn zijn de vloggers van GRUTS, het erfgoedprogramma van de provincie Noord-Brabant dat graag jongeren bij erfgoed betrekt. In deze serie laten zij Brabantse jongeren aan het woord en horen we eens n mening overerfgoed. Niet het vroeger. Wél de herinnering. Maar dan de herinnering aan nu!
————————–
Aflevering 6: Social Designer Pim
In deze aflevering maken we kennis met social designer Pim, die verschillende erfgoedprojecten opzet om nieuwe doelgroepen te betrekken. Zoals kinderen en jongeren. In 2015 won hij met zijn initiatief ‘Popmonument’ zelfs de prestigieuze Brabantse Erfgoedprijs! Wij zoeken de Brabander op in Amersfoort, waar hij woont en werkt.

————————
Aflevering 5: Ambachtelijke worstenbroodbakker Lucas
Lucas Houben van Houben Worstenbrood heeft samen met zijn broer een ware “worstenbrood-revolutie” ontketend. Zijn opa en vader waren al bakkers en deden de worstenbroodjes er gewoon bij. Daar dachten de broers anders over. Brood maakte plaats voor alléén maar worstenbrood. Inmiddels zijn de Houben worstenbroodjes de hele wereld over geweest en is er zelfs een 3.0 versie op de markt.
—————————————-
Aflevering 4: Tonpraoter Tom
Vandaag gaan we op de koffie bij tonpraoter Tom, die sinds vier jaar optreedt en zelfs de finale haalde van de Brabantse kampioenschappen. Hij leerde hiervoor veel van oudere generaties. Maar voor de toekomst van deze traditie, creëert hij ook vernieuwing.
————————-
Aflevering 3: Broeder Hans Peter Bartels
Hans Peter Bartels is gelovig opgevoed. Toch had hij nooit gedacht broeder te worden. Totdat hij in contact kwam met de Franciscanen en hier zijn roeping vond. En zo trad hij op zijn 25e jaar in het klooster. Samen met andere broeders proberen ze deze unieke levenswijze in stand te houden. Hoe? Daar denkt hij als lid van de jongere generatie soms nét even anders over dan de oudere.
————————-

Aflevering 2: Molenaar Maikel

In deze aflevering maken we kennis met de jongste telg van een generatie molenaars: Maikel. Hij is een jonge kerel die zich handhaaft in de molen-wereld, want een molen hebben is een dure hobby. En om die hobby te behouden, doet hij het toch net ff anders dan zijn opa.

—————————-
Aflevering 1

In de eerste aflevering zien we vloggers Britt & Lynn. Lynn is nog nieuw in erfgoedland en kan niet wachten om op ontdekkingstocht te gaan in het mooie Brabant. Britt is naast vlogger ook projectleider bij team GRUTS, het erfgoed-programma van de provincie Noord-Brabant dat studenten enthousiast maakt voor erfgoed.
Lynn volgt haar bij de Leerfabriek KVL in Oisterwijk, waar voor Britt de liefde voor erfgoed begon.

————————

14 september: De Aftrap: waarom deze vlog-serie?